Hout brandvertragend impregneren

Heeft u hout nodig voor de afwerking in een binnen of buitentoepassing dat moet voldoen aan bepaalde eisen van brandveiligheid? Bij Veteka zit u goed. Wij hebben ruime ervaring met het brandvertragend behandelen van hout en beschikken over een volautomatisch computergestuurde autoclaaf.

 

Vacuüm-druk methode
In de – door de Duitse leverancier Scholz op maat geproduceerde – autoclaaf wordt hout middels de vacuüm-druk methode geïmpregneerd. Bij de vacuüm-druk methode wordt hout in de autoclaaf (een grote metalen cilinder) geplaatst. Via een onderdruk wordt de autoclaaf vacuüm getrokken, zodat alle lucht uit de houtcellen wordt gehaald. Zo kan het hout in de volgende fase van het brandvertragend proces het impregneermiddel optimaal ‘absorberen’.

 

In water oplosbare, boorvrije, brandvertragende zouten
Na het vacuüm wordt de autoclaaf gevuld met een impregneermiddel. Als impregneermiddel gebruiken wij Adolit BSS1. Dit is een in water oplosbaar, boorvrij, brandvertragend zout dat speciaal ontwikkeld is door Remmers Bouwchemie en voldoet aan Euroklasse-B (B-s2-d0) volgens NEN EN 13501-1. Onder hoge druk wordt het impregneermiddel in het hout geperst. Hierna wordt opnieuw vacuüm getrokken om het overtollige middel terug in de voorraadtank te voeren.

 

Getest afwerkend verfsysteem
In de meeste gevallen krijgt het geïmpregneerde hout nog een nabehandeling. Wij gebruiken hiervoor een modern, mat verfsysteem van Remmers: een (semi-) transparante verf, Induline LW-718, of een dekkende verf, Induline DW-618. Dit verfsysteem is – in combinatie met onze brandvertragende zouten – getest door het toonaangevend Duitse testinstituut Exova en voldoet aan Euroklasse-B (B-s2-d0). 
Bekijk hier alle kleurmogelijkheden voor een duurzame afwerking met behoud van Euroklasse-B. 

 

Tien jaar systeemgarantie + garantiecertificaat
Onze processen van de vacuüm/druk impregnering vinden vrijwel geheel computergestuurd plaats en ondergaan een zorgvuldige controle door Remmers Bouwchemie. Hierdoor zijn wij zeker dat precies de juiste hoeveelheid impregneermiddel wordt gebruikt, dat het hele proces volgens normvoorschrift verloopt en dat er een goede registratie plaats vindt. Door die registratie is ook na jaren van elke brandvertragende behandeling nog precies terug te vinden hoe het procesverloop is geweest. Dankzij het vertrouwen dat Veteka en Remmers in elkaars processen en producten hebben, is het mogelijk om de klant een systeemgarantie aan te bieden van 10 jaar en een officieel certificaat, mits inachtneming van een vooraf bepaald onderhoudsschema.

 

Veteka FireProtect
Veteka FireProtect is de naam van ons brandvertragend hout. Dit is hout dat in onze autoclaaf brandvertragend behandeld is en voldoet aan Euroklasse-B volgens NEN EN 13501-1. Ook als het afgewerkt wordt met onze moderne, matte verfsystemen wordt Euroklasse-B behouden. Lees hier meer over Veteka FireProtect

 

Meer weten over brandvertraging?
Lees in onze whitepaper over de brandveiligheidseisen voor houten wandbekleding en over het brandvertragend impregneren van hout.

 

 

Visualisatie van het impregneer proces

1: Start fase
undefined
2: Vacuüm fase
undefined

3: Vul fase
undefined

4: Hoge druk fase
undefined
5: Leegpomp fase
undefined
6: Na-vacuüm fase
undefined
7: Eind fase
undefined
 

 

Interesse of vragen?
Bel vrijblijvend naar 013 514 20 12 of stuur een mail naar verkoop@veteka.nl

Wij leveren enkel B2B, niet aan particulieren

 

Informatie opvragen

Meer weten over deze bewerking?
Neem contact met ons op!
Geïnteresseerd?
Vraag vrijblijvend een offerte aan.
Print deze pagina
Print
Wil je dit met iemand delen? Deel het via de sociale kanalen of stuur het door!

Keurmerken

ZaagMaat
Eenvoudig & snel je optimale zaagstaat berekenen. Minimaal kortverlies & maximaal rendement was nog nooit zo simpel!
Start nu!
RekenMaat
RekenMaat
Omrekenen van prijs per kuub (m3) naar prijs per meter (m1) of meters omzetten naar m3 lastig? Niet met onze Rekenmaat!
Start nu!
ZaagMaat
Close